Atilla - túra a Pilisben!

215 Egyesületünk életében immár hagyománnyá vált, hogy a szilveszteri vígasság utáni hétvégén  Atilla Nagykirályunkra emlékezve kirándulást szervez. Ezúttal is megtesszük, arra buzdítva Önöket, jöjjenek, tartsanak velünk erre a szép útra.

Időpont:  2012. január 7. (szombat)

Útvonal:  Pilisszántó - Csillag-ösvény - Dobogókő - Zsivány-sziklák

Találkozás:  7-én, szombaton reggel  3/4 10-kor a pilisszántói templom előtt.

Először a nemrég megnyílt Nemzeti Boltban nézünk körül (A  bolt tulajdonosa a Nemzeti Hírháló mindenese, Kovács János barátunk, aki mindenben rendelkezésünkre áll). Utána a község néhány nevezetességét nézzük meg. Ebben örömmel fog nekünk segíteni  Sz ő n y i  József polgármester, azaz a "POLGI". Kinyitja a templomot, megmutatja a Pilis keresztet és még sokminden mást. Olyan érdekességeket is mutat majd, ahová a kiránduló csoportokat nem viszik el.

Ezután a Csillag-ösvényen a faszobrok érintésével felsétálunk a Pilis-kápolnához, majd visszamegyünk a templom előtt hagyott kocsikhoz...

Ezzel a túra egyharmadát megtettük, aki elfáradt, még visszafordulhat...

A kocsikkal felmegyünk Dobogókőre, és a (kötelező) forraltbor elfogyasztása és az új Naptemplom érintése után meglátogatjuk a magyarok egyik ősi szentélyét, amit ma Zsiványsziklának neveznek. Itt mécsest, gyertyát gyújtunk, majd 40 perces sétával ismét elérjük a parkolóban hagyott autókat.

(Kérünk mindenkit, legalább egy db kicsi mécsest mindenki  hozzon!)

Még ugyanaznap d.u. 17 órakor tart  előadást a Pilis titkairól  SZÁNTAI Lajos művelődéstörténész a pilisszántói művelődési házban, ezt is érdemes meghallgatni!  

Fontos!

Az időjárásnak megfelelő öltözék. Visszaérkezés: Napszállatkor

Részletek  iránti érdeklődés:  Telefonhírmondó, amely éjjel-nappal hívható és teljesen automata:  222 03 43  szám beütése után a csillaggombot lenyomni.

Vagy: Czékus Jób túravezető mobil száma:  06 30 519 23 84