„Vajon ismeri Európa az erdélyi lakosság ellen Habsburg segítséggel és támogatással évszázadokon át elkövetett…kegyetlenkedéseket?”

— (Kosztin Árpád)

Az első fokon 13 évre bizonyítékok nélkül elítélt három gyermekes családapát, Budaházy Györgyöt október 27-én este fél hat körül otthonából a Nagy Ignác utcai bv-intézetbe szállították.

Egy nappal a hírhedt sukorói "ügylet" kapcsán született másodfokú felmentések után, Budaházyt és hat másik hazafit ismét előzetes letartóztatásba helyezték, hármat pedig házi őrizetbe. A "fekete autó" eljött értük a 2006. őszi rendőrterror 10. és az '56-os szabadságharc 60. évfordulóján. Hová jutottunk és miféle önkényuralmi gépezet működik Magyarországon?

Morvai Krisztina EP-képviselő közkegyelmet követel!

Tegnap este 8 után közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban Morvai Krisztina. A független EP-képviselő többek között azt írta: „Gyurcsány, Gergényi, Bene, a többi szemkilövető s persze a még (szintén vidáman és szabadon) élő ÁVH-s elvtársak is elégedetten csettinthetnek. Szép munka! (...) Kérem az országgyűlési képviselőket, különösen a Jobbik és a Fidesz képviselőit, haladéktalanul tegyék meg az adott helyzetben lehetséges egyetlen korrekt és igazságos lépést: részesítsék közkegyelemben Budaházyt és a Hunnia ügy többi vádlottját.”

Dr. Gaudi-Nagy Tamás a Nemzeteti Jogvédő Szolgálat (NJSZ ) ügyvezetője honlapján, az előzetesbe helyezés napján az alábbiakat tette közzé:

"Országos felháborodást váltott ki, hogy idén augusztus 30-án első fokon 125 év fegyházra ítélték törvénytelen módon terrorcselekmény és más cselekmények bűnszervezeti elkövetése miatt Budaházy Györgyöt és 16 társát a bukott Gyurcsány-rendszer koholt bizonyítékai alapján. Budaházy 13 évet, a hatan 10-12 év közötti fegyházat kaptak, a többiek is kemény börtönéveket mert az ítélet szerint erőszakkal ellenszegültek a gyurcsányi önkénynek és nemzetárulásnak. Feltételes szabadságra bocsátás sincs, mert ők "terroristák". Ők és nem a szemkilövetők. Akkor őt és hat társát házi őrizetbe helyezték, három vádlottnak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fővárosi Törvényszék. Az ügyész úgy tűnt, hogy előre megírt fellebbezésben kérte a súlyosítást és előzetes letartóztatásukat.

Most ezen fellebbezés alapján a Fővárosi Ítélőtábla a rendelkezésre álló információk szerint mindegyikük esetében egy fokozattal súlyosította a kényszerintézkedéseket, annak ellenére, hogy senki nem szegte meg a rá vonatkozó őrizeti szabályokat és erre utaló bizonyíték sem lehet. Ez a döntés nem más mint egy előre hozott büntetés és teljesen szakmaiatlan is, mivel nélkülözi az ilyen ügyekben megkerülhetetlenül alkalmazandó egyediesítés szempontjait. Éppen úgy, mint tíz éve 2006 őszén, amikor kétszáz tiltakozó és valódi terrorcselekmény-sorozatot megvalósító kegyetlen rendőrök által levadászott embert helyeztek előzetesbe. Az ilyen döntésben részt vett bírók és ügyészek megúszták, nem beszélve az akkori politikai és rendőri vezetőkről.... Meg is van az "eredmény."

"Vona Gábor már többször nagyon helyesen elköteleződött a 2016-2010 közötti politikai meghurcoltak amnesztiája mellett. 2010-ben így fogalmazott Budaházyról szóló írásában: "A helyzet megoldása szerintem az lenne, ha a 2006-os gyalázatos kormányzást követő események kapcsán nem semmisséget mondanának ki, hanem amnesztiát."

Most két ember, Orbán Viktor és Vona Gábor kezében van Budaházy György és 16 társának s persze szeretteinek sorsa. Rajtuk áll, hogy véget érjen mielőbb ez a szégyenletes rémálom és végre Budaházyék annyi év hányattatásai után szabadok legyenek. S persze utána az is, hogy az egész nemzet méltóságban és szabadságban növekedjen. Valódi államférfiúi tett lenne az amnesztia megvalósítása. Most félre kell tenni minden más szempontot, ezt kívánja a tisztesség és az emberiesség.

Ennek érdekében való mielőbbi és hathatós munkálkodást várunk el minden országgyűlési képviselőtől! Ehhez kérem a politikai foglyok és hozzátartozóik nevében is minden jószándékú és tettrekész ember segítségét is, győzzük meg őket együtt!

Budapest, 2016. október 27.

Ahogy Budaházy Gyuri szokta mondani: Szabadság!"

November 2-án tárgyalja az Igazságügyi bizottság a Jobbik által Toroczkai László kezdeményezésére benyújtott határozati javaslatot. Toroczkai támogató tüntetést szervez a Kossuth térre.

Toroczkai László bejegyzésében ezt írta:

"A sukorói ügy vádlottjait felmentették, Budaházy Gyuriékért pedig sorra mennek a "fekete" autók, viszik az otthonaikból előzetes letartóztatásba őket. Bár a vád szerint 1 milliárd 294,6 millió forint vagyoni kár érte volna a magyar államot, ha Gyurcsányék és az izraeli szerencselovagok kaszinó-terve Sukorónál sikerrel jár, a Szegedi Ítélőtábla mindenkit felmentett. A lényeg a rendszer, a hatalmasok védelme, a nép és a haza érdekei mit sem számítanak.

Megint zakatol a diktatúra."

A Hegedűs Lórántné, Volner János, Z. Kárpát Dániel és Sneider Tamás által aláírt határozati javaslat a 2006-2010 közötti, az állam által indokolatlan önkényt megvalósító fellépés idején elkövetett, politikai indíttatást is magukban hordozó cselekmények megítélésével kapcsolatos jogszabály-módosítások szükségességéről szól.

A határozat értelmében a 2006. szeptember 17-e és 2010. május közötti időszakban a kormány elleni tiltakozás keretében elkövetett cselekmények értékelése során enyhítő körülményt jelentene, hogy az elkövetők motivációja a saját maga által is elismerten hazug és ezáltal a választói akarattal nyilvánvalóan szembehelyezkedő kormánnyal szembeni fellépés volt.

Szeretnék azt is, hogy a kormány vizsgálja meg egy olyan törvénymódosítás előterjesztésének lehetőségét, amely szerint a már lezárult eljárásokban lehetséges legyen az ítéletben foglalt büntetések mellőzése vagy mérséklése.

Nemrég Gyuri az alábbiakat írta Gaudinak a benyújtott javaslatról és a közkegyelemről

"A nekem megküldött határozati javaslattal, az a bajom, hogy az alapján semmi garanciát nem látok arra, hogy akár ugyanúgy 10 évre nem tud becsukni egy balos bíró, ha akar. Annál határozottabb dolog kell! Állást kell végre egyértelműen foglalni a parlamentnek, hogy mi volt 2006 őszétől. Ha a Fidesz fülkeforradalomra hivatkozik, akkor ismerje el, hogy forradalmi jellegű események és társadalmi hangulat volt, és ebben az esetben legfeljebb az állam követhetett el terrorcselekményt az állampolgárok ellen, de az állampolgárok az állam szervei, tagjai ellen nem! Ezt az egész terror-eljárást egyértelműen az MSZP-s boszorkánykonyhán főzték ki (ez is bizonyítva van a hivatkozott elemzésem végén), a rendőrség, ügyészség csak végrehajtotta. Egy ilyen klasszikus bolsevista koncepciót akarnak életben tartani ma is? Nem lehet a Gyurcsány rezsimmel szembeálló állampolgárokra terrorizmust értelmezni."

Toroczkai megjegyzi: Budaházy Györgyék tegnap esti elhurcolása különösen aktuálissá teszi a kiállást.

"Hívok és várok tehát mindenkit 2016. november 2-án (szerdán) 9 órakor a Kossuth térre, az Országház elé, hogy támogató tüntetésünkkel igyekezzünk rábírni a képviselőket arra, hogy fogadják el a határozati javaslatot, és rendezze végre a kormány ezt az elfogadhatatlan helyzetet, ha már fülkeforradalmat és rendszerváltozást ígért Magyarországnak" - írja a Jobbik alelnöke.

Budaházy ügyvédje, Szikinger István szerint érthetetlen a bíróság döntése. - A védbeszédében elhangzottak szerint, sem a szökés, sem a "bűnismétlés" veszélye nem áll fenn. - A majd egy évtizede zajló tárgyalássorozat alatt, nem egy alkalom adódott a szökésre, de a vádlottak közül egy sem tette meg.

A családtagok beszámolójából tudható, hogy a rendőrök nagy erőkkel szállították el Budaházyt az otthonából.

Budaházy a Kuruc.info-nak azt írta, „tegnap, október 26-án a rendőrség az ügyünkben lakhelyelhagyási tilalommal sújtott vádlott társainknál járt, hogy tájékozódjon a nyomkövető eszköz beüzemelésének lehetőségéről a házi őrizet helyén, mert a Fővárosi Ítélőtábla – ahová az ügyünk felkerült – erre utasította őket. Ebből az következtethető ki, hogy szigorítani akarnak a velünk szemben érvényben lévő kényszerintézkedésen, holott erre semmi okot nem szolgáltattunk, senki nem szegte meg a szabályokat, nem tűnt el vagy ilyesmi. Viszont a szigorítás jelentheti azt, hogy akik már most is házi őrizetben vagyunk, azokat be akarják vinni előzetes letartóztatásba a börtönbe, vagyis nagy az esély rá, hogy most tudok írni utoljára szabadon.”

A szeptemberben hozott ítélet, nem jogerős és a vádlottakat megilletné a védekezéshez való jog. - Azonban ez az alapvető emberi jog, láthatóan nem illeti meg a 17 politikai elítéltet.

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet a szocialista-szabad demokrata kormányzás idején, 2007 és 2009 között erőszakosan próbált beavatkozni a hazai politikába, és cselekményeikkel az Országgyűlést akarták befolyásolni. Próbálták megakadályozni az egészségügyi törvény elfogadását, majd Gyurcsány Ferenc lemondása után Bajnai Gordon kormányalakítását.

Molotov-koktélos támadásokkal és Csintalan Sándor megverésével is vádolják a szervezetet. - A védőbeszédben elhangzottakból kiderült, hogy az említett cselekmények ugyan megtörténtek, de azt, hogy kik követték el, azt a bizonyítási eljárás nem tudta bizonyítani.

A bíróság még azt sem tudta kideríteni, hogy mi és ki valójában a Magyarok Nyilai, pedig ez lett volna a feladatuk. - Mondta el Budaházy az elsőfokú ítélet után.

Budaházy György ügyvédje a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy eddig semmilyen tájékoztatást sem kapott az előzetes letartóztatás újbóli elrendeléséről. Védence korábban már volt előzetes letartóztatásban, kiengedése után azonban ügyész fellebbezett, és feltehetően ennek hatására másodfokon újra elrendelték a szigorúbb kényszerítő intézkedést. Szikinger István szerint érthetetlen a bíróság döntése, mert vizsgálni kellett volna, hogy Budaházy a szabadon töltött két hónap alatt megpróbált-e elrejtőzni, befolyásolt-e tanúkat vagy fennállt-e a bűnismétlés veszélye. Az előzetes letartóztatás elrendelésének ugyanis ezek a feltételei.

Még nem tudható, hogy Györkös István incidens, időbeli párhuzama miért esik egybe Budaházy előzetesbe szállításával, de mivel a Budaházy -ügy vizsgálati szakaszában, titkosszolgálati eszközöket is alkalmaztak, nem volna meglepő, ha a két esemény egy összehangolt akció és aljasul megtervezett provokáció volna.

A nemzeti ügyekben gondolkodás napjainkban éppen olyan veszélyes a fennáló nagyhatalmak számára, mint a gengszetrváltás előtti időszakban. Budaházy György egyetlen főbűne az, hogy az átlagosnál fejlettebb igazságérzettől vezérelve, elsőként rántotta le a leplet és akadályozta meg a Sukorói ingatlan kijátszást. Korábban pedig felemelte hangját a válsztási csalások ellen és az EU Nem kampány vezéregyénisége volt. - Azóta eltelt több, mint egy évtized, de a jelenlegi nemzeti lobogót lengető kormányzás alatt, mégis koncepciós eljárásokat indítanak és gyurcsányi ítéleteket mérnek a hazafiakra a reformkommunisták..

A "Budaházy - ügy" nem csak Budaházy Györgyről és 16 társáról, hanem mindannyiunkról is szól. - Arról, hogy képesek vagyunk e kivívni az önrendelkezési jogot és arról, hogy meddig engedjük a jog előtti egyenlőtlenségeket és a jogsértések gyakorlatát elhatalmasodni az önkényuralmi gépezetben! A vélemények megoszlanak arról, hogy amnesztiáért vagy enyhítésért kell a Kormány elé javaslatokat tenni, de egy biztos, hogy nem azok ülnek a vádlottak padján, akiknek kellene!

Amit ma, a politikai elítéltekkel tesznek, bármelyikünkkel megtörténhet. Ezért a magyarság eddiginél hathatósabb összefogására van szükség - ki kell állnunk a magunk igazáért és egymásért!. Ki kell mondani, hogy nem történt meg sem a 1956 –osok, sem a 2006-os jogsértések jóvátétele!. Ha nincs kellő közfelháborodás, akkor úgy tűnik, hogy a magyarságból végképp kiveszni látszik az igazság iránti igény -- az önkénnyel szembeni nincs természetes önvédelmi reakció!.

 Budaházy Györgyöt hazaszeretete, lelkiismerete  késztette arra, hogy felemelje szavát.  Ő értünk is cselekedett!

 Ne feledd, november 2.-án a Kossuth téren nem csak a 125 év rabságra ítélt embertársaidért, hanem magadért,  szeretteidért leszel!

 

B.M.