„…Hogy hazánkban is mindig veszélyesnek és tűrhetetlennek ismertetett a zsidóság, bizonyítja az, hogy már az 1578-ik IItc3.§-a sürgeté, hogy a ’sidók minél előbb kimenjenek a honból, s addig is kétszeresen fizessék a keresztényekre rótt közadót és többi terheket…”

— (Ónody Géza: Tiszaeszlár)

tűzSZER-TŰZ gyújtása a téli napfordulón!

2021. december 21-én

16:00 - Boldogasszony köszöntés

16:30 - Tűzgyújtás

 „…Keresd meg az embereket a környezetedben, akik hozzád hasonlóan szomjazzák a Fényt…együtt gyújtsatok tüzeket…”

Boldogasszony köszöntés

2021-ben a Boldogasszony köszöntések elmaradtak, így Molnár V. Józsi bácsi Hét Boldogasszony köre úgy döntött, hogy Ők is csatlakoznak a Szent hegyen évtizedek óta megtartott téli napfordulós őrtűzéhez az Ősi Hitünk Boldogasszony Őrzői és a Lelkiismeret’88 Csoporthoz.

A köszöntés egyben alkalom "közös" Jóska bácsinkért való imádkozásra.

Tűzgyújtás

A szent tűz tisztelete az ősvallás, vagyis napistenhitünk legtisztább, legszakrálisabb ősvallása mind a mai napig. Ezzel a tizennegyedik tűzgyújtással, a NAP világát szimbolizáló lánggal ismét hódolunk az ősi hagyománynak REND-nek.

Az élet halál örök körforgása, a régiek elmúlása, az újak születése ugyanolyan önmagába visszatérő REND, mint a NAP pályája annak születésétől alábukásáig. Őseink ugyanis nem a természeti erőket imádták, hanem éppen azokat a minőségeket tisztelték, amelyeknek e z e k a jelképei.

Tűzszertartás keretében kapcsolatot teremtünk őseinkkel.Ősi hitünk szerint a sötétség hatalmának ideje az éjszaka, elűzésük legjobb fegyvere a Nap tükre és a tűz, amelyben az ősök tanyáznak.

A tűz lángja Őseink megidézésére száll az Égre:

Őseink, hőseink, tekintsetek le ránk.

Tinéktek áldozunk, Hozzátok száll imánk”

Akik velünk szeretnék megélni ezt a magasztos pillanatot, azokat az Ősi Hitünk Boldogasszonyának Őrzői és a Lelkiismeret’88 Egyesület szeretettel várja a szertűz meggyújtásának helyszínén a Budai-hegységben fekvő Látó hegyen (Gugger-hegyen) - az ÁRPÁD nagyfejedelmünkről elnevezett - kilátó alatti kis tisztáson.

Alkalmunkon a tárogató hangja, valamint a láng fellobbantása segíti lelkünk igazi kapcsolatát az égiekkel.

Megközelíthető:

BKK-val: 11-es busszal. Batthyány térről a Verecke lépcső megálló RC vagy 29-es busszal. Hűvösvölgy, illetve Szentlélek tér felől, Verecke lépcső megálló https://bkk.hu/menetrendek/#11

A buszról leszállva a Budapest II. ker.:Törökvész út - Kapy út kereszteződésénél levő „pléhkrisztus”-tól tovább gyalog a Verecke lépcsőn felfelé (kb. összesen 400 m.) a felső szakaszáig, a Verecke útba érkezik, ahol egy táblát helyezünk el, hogy az Árpád kilátó ŐRTŰZ balra, majd kb. 100 lépés után jobbra a betonútra, majd folyamatosan a hegyre vezető erdei úton az Árpád kilátó alatti kis tisztásig.

Mindenki hozzon magával:

- jelzés értékű tűzifát, zseblámpát, meleg italt, harapni valót, valamint réteges öltözet,

Érdeklődés: Tölgyesiné Taraba Magdi (Tel.: +36 70 362 7174, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Kénk jelentkezőket, akik segédkeznek a máglya állításánál.

Máglya állítás: 21-én 11 órától

Jelentkezés, telefon: +36 70 362 7174

 

GONDOLJ ARRA: NEM VAGY EGYEDÜL !

Kérjük BAU-DUG-ASSAN - kat és a hunok ISTENÉT, áldja meg vérünk.

Úgy legyen!