„…Hogy hazánkban is mindig veszélyesnek és tűrhetetlennek ismertetett a zsidóság, bizonyítja az, hogy már az 1578-ik IItc3.§-a sürgeté, hogy a ’sidók minél előbb kimenjenek a honból, s addig is kétszeresen fizessék a keresztényekre rótt közadót és többi terheket…”

— (Ónody Géza: Tiszaeszlár)

Gaudi Nagy Tamás búcsúszavai

Kedves Barátaim, Harcostársaim!
Szomorú szívvel, megrendülten tudatom Veletek, hogy 2016. december 19-én hajnalban Grespik László barátunk, kollégánk 52 évesen visszaadta lelkét a Teremtőnek. Felfoghatatlan és feldolgozhatatlan tragédia ez nemcsak családja, özvegye Éva és két gyermeke, Etele és Anna számára, hanem nemzeti jogvédő közösségünk számára és az egész Nemzet számára is.

Halálának híre óta még nem tértem magamhoz, családja kérésére a hírt csak most tudatom Veletek, a szélesebb közvéleménnyel a napokban. Miért mennek el az igazak? És ráadásul miért életük derekán? Különleges, eredeti és tehetséges személyisége pótolhatatlan űrt hagy hátra.

Családja mellett állunk, legjobb tudásunk és lehetőségeink szerint igyekszünk ezekben a rettenetes nehéz időkben segíteni nekik. 
Zétényi Zsolt barátunk a gyermekei keresztapjaként is ott áll mellettük.

Lacival az elmúlt 17 évben számtalan közös küzdelmet folytattunk, Zsolt és mellettem Ő volt harmadik oroszlán alapító-atyja a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat alakuló közgyűlése pedig irodájában volt. Tele volt tervekkel és határozott elképzelésekkel.

Nemrég még 2006 őszi rendőrterror 10. évfordulóján kiadott kötetünkben tanulságos írást publikált, a könyvbemutatónkon ismertette az általa képviselt 173 Kossuth téri kártérítési ügyének állását.

Október 23-án ott volt velünk a 2006 őszi emléktáblánk avatásán a Hazatérés Templománál.

Isten nyugosztalja a nagy harcost! Részvét a családjának!

 

E sorok olvasása óta hosszú napok teltek el, de még most is nehéz elfogadni a tragédiát. Még olyan eleven az emlék, még szinte hallom bölcs, reményt adó szavait.

    2016. november 30.-án Budapesten a Kossuth téren olvasta fel petícióját, melyet Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnökének írt, melyben Hazánk szétdarabolása, a  96 évvel ezelőtt megkötött  „trianoni diktátumnak” átgondolását, újratárgyalását szorgalmazza.

              „TRIANON NEM ÖRÖK, NINCS KŐBE VÉSVE.”

Egyetlen hazafi aki, mint a Nemzet Lelkiismerete megfogalmazza és mer a semmisségére hivatkozni.

2002. december 1-én a szégyenteljes Medgyessy - Nastaze koccintáskor összejött spontán tüntetésen Csoportunk is jelen volt. Dr. Grespik László volt, aki a „Buktáné és Társai” perét a Strassburg-i Bíróságig vitte és pert nyert!

Már sok évvel ezelőtt, amikor a Fővárosi Közigazgatási Hivatal élén dolgozott, a külföldiek befolyásának visszaszorítása érdekét fontosnak tartotta, mint jelen időben a  „trianoni diktátum” felülvizsgálatát, újratárgyalását egy nemzetközi bíróságon.

A káldeusi imával búcsúzunk: 

                            Jó Istenem!  Imával kérem Egedet,
                            Kegyelmedet, Segedelmedet!     

A tisztán látásával kitaposott útját járva váljon valósággá, amiért harcolt!  Ezt követeli a Nemzet Lelkiismerete, mivel csak az igazság mentén lehet béke.  

                        „Az igazságot is meg lehet szokni!”

 

Dr. Grespik László ügyvéd és jogvédő búcsúztatója

január 28-án 13 órától

a Villányi úti Szent Imre templomban!

Lelkiismeret’88.Csoport

Budapest, 2017. január 2.